HIFK ryösti vierasvoiton TPS:ltä – sarja katkolla Nordiksella

29.3.2017
HIFK ryösti vierasvoiton TPS:ltä – sarja katkolla Nordiksella

Kuva: Timo Savela

HIFK ryösti keskiviikkona vierasvoiton TPS:ltä Gatorade Centeristä. Illan ratkaisuksi muodostui helsinkiläisten kolmen maalin päätöserä. Yli 8100 katsojaa vetäneen Turun playoffs-illan tehokkain oli Roope Hintz (1+2). Palaa ottelukatsauksesta tapahtumiin.

TPS–HIFK 2–5 (2–0, 0–2, 0–3)

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS aloitti aiempien kotiotteluidensa tyyliin vahvasti. Puolustaja Ilkka Heikkinen yllätti Kevin Lankisen ja avasi maalihanat ajassa 07.34. Lisää seurasi ylivoimalla vajaa kolme minuuttia myöhemmin, kun Otto Nieminen maalasi. Niemisen maaliin vahvan esityön tekivät Topi Taavitsainen ja Jonne Virtanen.

HIFK nousi toisen erän tehohetkensä ansiosta rinnalle. Kavennusmaali syntyi ajassa 25.35, kun Mika Partanen laukoi kevään playoffsien ensimmäisen osumansa. Tasoitus syntyi ainoastaan minuutti ja yksitoista sekuntia myöhemmin. Asialla oli liigauransa ensimmäisen playoffs-maalin ja samalla koko liigauran avausmaalinsa tehnyt 19-vuotias Juha Jääskä.

Ottelun päätöserä oli täysin vierasjoukkue HIFK:n. Helsinkiläiset latoivat kiekon peräti kolmesti TPS:n maaliin. Voittomaalista vastasi ajassa 42.25 osunut Joonas Rask (1+1). Päätöserässä helsinkiläisten johtoa kasvattivat myös Juuso Puustinen ja ottelun tehokkain Roope Hintz, joka merkkautti pisteet 1+2.

Ottelusarja on nyt HIFK:lle voitoin 2–3. Tämä tarkoittaa sitä, että ottelusarja on HIFK:lle ensimmäistä kertaa katkolla Nordiksella perjantaina 31.3. kello 18.30.

* * *

Ole mukana Nordiksen playoffs-huumassa, muutama paikka enää jäljellä – osta omasi tästä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen