Kuka on sinun ehdokkaasi Liigan Vuoden tulokkaaksi?

28.2.2017
Kuka on sinun ehdokkaasi Liigan Vuoden tulokkaaksi?

Löytyykö tästä joukosta kauden tulokaspelaaja: Emil Larmi (vas.), Robin Salo, Teemu Turunen, Otto Koivula?

Kauden paras tulokaspelaaja Liigassa palkitaan Jarmo Wasaman nimeä kantavalla muistopalkinnolla. Kuka on sinun suosikkisi tittelin voittajaksi kaudella 2016-17?

"Wasama-palkinnon saa Liigan pelaaja, joka on osoittanut taitoa kehittyä kansainväliseksi huippupelaajaksi." Tulokaspelaajan pääkriteerit täyttyvät, kun kotimainen pelaaja on runkosarjan alkaessa alle 25-vuotias tai ulkomaalainen pelaaja alle 23-vuotias. Lisäksi pelaajalla saa olla edellisiltä kausilta korkeintaan 20 ottelua tilastoissaan. Viime kaudella vuoden tulokkaaksi valittiin ylivoimaisella äänivyöryllä Tapparan Patrik Laine.

* * *

Tällä kaudella tulokkaiden pistepörssin kärjessä on tasaista. Ykkösenä on Ilveksen 18-vuotias Otto Koivula, joka on kirjannut 45 ottelussaan pisteet 10+19=29. Koivula on Ilveksen toiseksi paras pistemies ja maalintekijä. Isokokoinen laitahyökkääjä on kunnostautunut erityisesti erikoistilanteissa: ylivoimamaaleja on kertynyt tilille jo seitsemän.

HPK:n Teemu Turunen on pörssin kakkonen 28 (10+18) pisteellään. Turunen oli huippuvireessä erityisesti loppusyksyn otteluissaan. Tehopörssissä laitahyökkääjä on tulokkaiden ylivoimainen ykkönen lukemalla +17.

Tulokkaiden maalipörssiä johtaa Ilveksen Juho Liuksiala. Laitahyökkääjä voitti viime kaudella Nuorten SM-liigan maalikuninkuuden. Tämän kauden 32 ottelussaan 21-vuotias Liuksiala on onnistunut 11 kertaa.

Puolustajista Sportin Robin Salo on ainoa tulokaspelaaja, joka on yltänyt yli 20 minuutin ottelukohtaiseen peliaikakeskiarvoon. 18-vuotias Salo on tulokaspuolustajien paras pistemies saldolla 1+13=14.

Myös HIFK:n Miro Heiskanen on tehnyt läpimurtonsa aikuisten tasolla. 17-vuotias Heiskanen on kerännyt helsinkiläisten puolustuksessa tililleen 37 ottelua 19 minuutin peliaikakeskiarvolla.

Tulokasmaalivahtien kamppailussa kaksi nimeä nousee ylitse muiden. HPK:n Emil Larmi on kantanut päävastuuta joukkueensa maalilla ja torjunut 43 ottelussaan peräti viisi nollapeliä. 20-vuotias Larmi jakaa kauden nollapelitilaston ykköspaikan kolmen muun maalivahdin kanssa.

Ilveksen Antti Lehtonen on pelannut Larmin tapaan viisi nollapeliä. 23-vuotias Lehtonen on esiintynyt aiemmilla kausilla myös JYPin ja Kärppien paidoissa, mutta nyt menossa on uran ensimmäinen täysi kausi. Helmikuussa Lehtonen on torjunut erinomaisella 93,5 prosentin varmuudella.

* * *

Kuka on sinun ehdokkaasi kauden tulokkaaksi? Olemme valinneet Liigan verkkosivujen äänestykseen yhdeksän pelaajaa, kaksi maalivahtia, kaksi puolustajaa ja viisi hyökkääjää. Jääkiekkotoimittajat äänestävät Wasama-palkinnon saajasta keväällä.

Kuka on sinun ehdokkaasi Wasama-palkinnon saajaksi kaudella 2016-17?
Miro Heiskanen, HIFK
6.4%
Otto Koivula, Ilves
25.7%
Emil Larmi, HPK
24.4%
Antti Lehtonen, Ilves
4.4%
Juho Liuksiala, Ilves
3.2%
Oula Palve, HPK
1.4%
Robin Salo, Sport
7.2%
Jerry Turkulainen, JYP
20.4%
Teemu Turunen, HPK
6.9%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen