Ilves Tapparaa parempi – HPK:n Manninen kuritti Pelicansia

5.1.2017
Ilves Tapparaa parempi – HPK:n Manninen kuritti Pelicansia

21-vuotias laitahyökkääjä Juho Liuksiala (kesk.) on esiintynyt tehokkaasti tulokaskaudellaan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Ilves otti kauden avausvoittonsa Tapparasta ja katkaisi samalla kirvesrintojen pitkän voittoputken loppiaisaaton kierroksella. Lahdessa HPK-hyökkääjä Sakari Mannisen ruuti oli kuivaa: tuloksena hattutemppu. Lue illan kierroskatsaus.

HIFK - Jukurit 4-1 | Tilastot

HIFK palasi voittokantaan kolmen tappiopelin jälkeen. Kauden avausmaalinsa tehneen Saku Salmelan ja Arttu Luttisen maaleilla HIFK karkasi kahden maalin johtoon. Päätöserässä Lennart Petrell ja Juhamatti Aaltonen sinetöivät kotivoiton.

KalPa - TPS 2-1 JA | Tilastot

Sarjataulukon kärkijoukkueet väänsivät sarjapisteistä tasaisesti. KalPasta Matias Myttynen ja TPS:stä Henrik Tallinder onnistuivat varsinaisella peliajalla ylivoimalla. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi puolustaja Juuso Riikola ajassa 63.09. KalPa kavensi kolmannella peräkkäisellä voitollaan eron sarjakärki Tapparaan kuuteen pisteeseen.

Lukko - JYP 1-2 | Tilastot

JYP jatkoi hyvää virettään ottamalla viidennen voittonsa kuuden ottelun jaksolla. Puolustaja Niklas Frimanin kauden toinen ja Henri Kannisen kolmas osuma toivat jyväskyläläisille kolme vieraspistettä. JYP on voittanut Lukon kaikissa kauden kolmessa kohtaamisessa.

Pelicans - HPK 2-6 | Tilastot

HPK:n toisen erän tehohetki tuotti puolessatoista minuutissa kolme maalia ja ottelun ratkaisun. HPK:n kolmosketjun laiturin paikalla pelannut Sakari Manninen takoi ottelussa hattutempun ja kasvatti kauden maalimääränsä yhdeksään. HPK venytti voittoputkensa neljään otteluun. Pisteputki on jo kymmenen ottelun mittainen.

Sport - SaiPa 2-3 VL | Tilastot

Sport oli päätöserän puoliväliin asti kiinni kolmessa pisteessä. SaiPa tuli kuitenkin tasoihin kahdella ylivoimamaalilla 37 sekunnissa päätöserän puolivälissä Brock Trotterin ja Tero Koskirannan maaleilla. Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli SaiPan Elmeri Kaksonen 12. laukojana. SaiPa on esiintynyt hyvin vieraspeleissään: kuudesta viime vieraspelistä joukkue on voittanut neljä ja kerännyt 11 pistettä.

Tappara - Ilves 1-3 | Tilastot

Ilves katkaisi Tapparan kymmenen ottelun voittoputken kauden ensimmäisellä paikallispelin voitollaan. Ilves iski tehokkaasti ensimmäisissä ylivoimatilanteissaan ja karkasi kahden maalin etumatkalle Juho Liuksialan ja Olli Vainion osumilla. Päätösminuuteilla ottelun ykköstähdeksi valittu Liuksiala iski tyhjiin kauden seitsemännen maalinsa 14. pelissään.

Ässät - Kärpät 3-1 | Tilastot

Ässät otti toisen peräkkäisen voittonsa ja pysäytti vahvassa vireessä olleen Kärpät. Tulokashyökkääjä Matias Varttisen kauden viides maali päätöserän alussa jäi ottelun voittomaaliksi. Ottelun ykköstähdeksi valittu Andreas Bernard torjui kauden yhdeksännessä voittopelissään 25 kertaa.

>> Katso tästä liigakierroksen kaikki 32 maalia


---
Julkaisija: Antti Seppänen