Ilves palasi voittokantaan murskaamalla Sportin – lue kierroskatsaus

29.11.2016
Ilves palasi voittokantaan murskaamalla Sportin – lue kierroskatsaus

Tupsukorvat pääsivät tiistaina tuulettamaan maalia peräti kuudesti. (Kuva: Elmeri Elo)

Viikon avanneen tiistain kuuden ottelun liigakierroksen voittajat olivat JYP, Kärpät, HIFK, Ilves, Jukurit ja illan ainoan kotivoiton ottanut TPS. Kenties illan helpottavin voitto nähtiin Vaasassa, jossa Ilves katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa. Kierroksen ykkösnimi oli kahdesti osunut Ilves-hyökkääjä Juho Liuksiala. Palaa kierroskatsauksesta illan tunnelmiin.

Lukko–JYP 2–3 VL (0–1, 0–1, 2–0, 0–0, 0–1)

JYP palasi Raumalla voittokantaan kaatamalla Lukon voittomaalikilpailun jälkeen. Illan ykkösnimi oli voittomaalikilpailussa kahdesti onnistunut Joonas Nättinen. Lisäksi Nättinen onnistui maalinteossa kertaalleen myös varsinaisella peliajalla. JYP oli lähellä viedä ottelusta täydet kolme pistettä, mutta Lukko punnersi päätöserässä kahden maalin takaa tasoihin. Tasoituksesta vastasi ajassa 56.34 osunut Ville Vahalahti. JYP etenee tällä hetkellä kuuden ottelun pisteputkessa.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Kärpät 1–2 JA (0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Kärppien pitkä reissu Lahteen ei osoittautunut hukkareissuksi. Vaisuhkon alkukauden pelannut oululaisryhmä kaatoi Pelicansin jatkojalla. Voittomaalista vastasi hyvävireinen Mikä Pyörälä (1+1) ainoastaan viisi sekuntia ennen jatkoajan päättymistä. Varsinaisella peliajalla Pelicans siirtyi ensin johtoon Justin Hodgmanin kauden viidennellä osumalla. Kärppien tasoitusmaali syntyi toisen erän lopussa kapteeni Lasse Kukkosen toimesta. Pelicans säilytti pisteen myötä neljännen sijan, Kärpät on Pelicansia jäljessä kymmenen pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

SaiPa–HIFK 0–2 (0–0, 0–1, 0–1)

Koko ajan parantava HIFK nollasi tiistai-iltana SaiPan Lappeenrannassa. Helsinkiläisten ykkösnimi oli maalivahti Kevin Lankinen, joka pelasi liigauransa ensimmäisen nollapelin. Lankinen torjui nollapelin eteen yhteensä 26 kertaa. Illan voittomaalista vastasi toisessa erässä HIFK:n puolustajajärkäle Joe Finley, osuma oli yhdysvaltalaiselle liigauran ensimmäinen. Kisapuiston ainoa kahden pisteen mies oli Jasse Ikonen (1+1), joka viimeisteli loppulukemat tyhjään maaliin. Yhdeksäntenä oleva HIFK on päässyt pisteille kolmessa viimeisessä ottelussaan.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Sport–Ilves 2–6 (1–1, 1–1, 0–4)

Ilves katkaisi tiistaina kuuden ottelun tappioputkensa, kun tamperelaisryhmä latoi päätöserässä kiekon peräti neljästi Sportin maaliin. Tupsukorvien ykkösnimi oli kaksi maalia iskenyt 21-vuotias Juho Liuksiala. Hyökkääjä on iskenyt kauden kahdessa pelaamassaan ottelussa yhteensä kolme maalia. Liuksialalle vahvaa taustatukea antoivat kolmen pisteen iltaa viettäneet Jerry D'Amigo (1+2) ja Matias Sointu (0+3). Maalin makuun pääsivät myös liigauransa ensimmäisen maalin tehnyt Brett Bulmer (1+1), kauden toisen osumansa tehnyt Jere Helenius ja Aleksi Mustonen. Sportille tappio oli kolmas viimeiseen neljään peliin.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–Jukurit 3–4 (1–2, 1–2, 1–0)

Huikeaa syyskautta pelaava liigatulokas Jukurit yllätti tiistaina hallitsevan Suomen mestarin Tapparan. Mikkeliläiset iskivät kahden ensimmäisen erän aikana kiekon peräti neljästi Tappara-maalivahti Teemu Lassilan ohi. Jukurien osumat olivat Topi Nättisen, Henrik Koiviston, Joonas Kalliolan ja voittomaalin tehneen Miika Roineen käsialaa. Tappara ei johtanut ottelua missään vaiheessa, kirvesrinnat kirivät kolmesti maalin päähän Jukka Peltolan, Juhani Jasun ja Jere Karjalaisen osumilla. Illan pisteykkönen oli vierailta kaksi maalia alustanut Jesper Piitulainen. Voiton myötä Jukurien kolmen ottelun tappioputki katkesi, Liigan kärjessä jatkavan Tapparan kolmen ottelun voittoputki tuli puolestaan päätökseensä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS–Ässät 3–1 (1–0, 1–0, 1–1)

Liigan kärkikolmikossa jatkava TPS kaatoi ehjän esityksen jälkeen Ässät lukemin 3–1. TPS on ottanut viimeisestä yhdeksästä ottelustaan peräti seitsemän täyttä pistepottia. Tiistaina turkulaiset iskivät kertaalleen jokaisessa erässä. Maalit merkittiin voittomaalista vastanneelle Julius Vähätalolle, Eric Perrinille ja kauden maalisaldonsa neljääntoista nostaneelle Erik Thorellille. Porilaisten ainokaisesta vastasi minuutti ja 58 sekuntia ennen päätössummeria osunut Niko Ojamäki. Kahdeksantena oleva Ässät on napannut viimeisistä neljästä ottelustaan ainoastaan kaksi pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen