KalPa kaatoi Lukon huikealla kirillä – Tappara nollasi HIFK:n

29.10.2016
KalPa kaatoi Lukon huikealla kirillä – Tappara nollasi HIFK:n

Debyyttikauttaan pelaava Topi Piipponen aloitti KalPan kirin. (Kuva: Timo Hartikainen)

Lauantain seitsemän ottelun liigakierroksella juhlivat HPK, KalPa, JYP, Pelicans, Tappara, KooKoo ja SaiPa. Illan myötä Liiga siirtyy maajoukkuetauolle, ottelut jatkuvat keskiviikkona 9.11.

HPK–Sport 3–2 JA (0–0, 0–2, 2–0, 1–0)

Hämeenlinnassa tarjoiltiin liigaviihdettä koko rahansa edestä, kun HPK kiri päätöserässä tasoihin ja jatkoajalla ohi. Sport karkasi toisessa erässä kahden maalin karkumatkalle rangaistuslaukauksesta osuneen Tomi Körkön (1+1) ja Markus Nenosen maaleilla. Kerhon kirin aloittivat päätöserässä osuneet Niko Kapanen (1+1) ja Severi Sillanpää. Ilta huipentui jatkoajan ensimmäisellä minuutilla Oula Palveen jatkoaikamaaliin.

>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa–Lukko 4–2 (0–1, 0–1, 4–0)

Kuopiossa ottelun käsikirjoitus mukaili hyvin pitkälti Hämeenlinnan ottelua. Vierasjoukkue Lukko johti ottelua päätöserään lähdettäessä lukemin 0–2. Raumalaisten maalintekijät olivat Steven Seigo ja rangaistuslaukauksesta osunut Sami Lähteenmäki. Päätöserässä tahti muuttui ja KalPa kiri upealla tavalla Lukon ohi. Topi Piipponen iski kavennuksen liigauransa toisella maalilla ajassa 48.46, Janne Keränen tasoitti ajassa 51.06 ja 29 sekuntia myöhemmin Jussi Timonen huudatti yli 3600 katsojaa voittomaalilla. Unkarilaishyökkääjä Balazs Sebok niittasi lopullisen ratkaisun vielä tyhjään maaliin. Toisena oleva KalPa on ainoastaan neljä pistettä jäljellä Liigan kärjessä olevasta Tapparasta.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Kärpät–JYP 1–3 (0–0, 0–2, 1–1)

JYP pääsi Liigan maajoukkuetauolle kaksi voittoa allaan. Lauantaina hurrikaanipaidat tekivät onnistuneen ryöstöretken Ouluun, jossa Kärpät kaatui lukemin 1–3. Ottelun ratkaisuksi muodostui JYPin vahva toinen erä, jossa vierasjoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle Juha-Pekka Hytösen ja Antti Suomelan osumilla. Päätöserässä kauden toisen osumansa tehnyt Niklas Hagman nosti Kärpät maalin päähän. Tämän lähemmäksi kiri ei riittänyt, illan pisteykkönen Jani Tuppurainen (1+1) kaunisteli loppulukemat vielä tyhjään maaliin. Kärpille tappio oli toinen perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Pelicans–Ilves 3–1 (2–0, 1–0, 0–1)

Pelicans palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan kaatamalla Ilveksen lukemin 3–1. Ottelu Isku Areenalla ratkesi lahtelaisten vahvaan alkuun, johon Ilves ei ollut valmiina. Pelikello näytti aikaa 06.17, kun Pelicans johti jo 2–0. Turkoosipaitojen avauserän maalintekijät olivat liigauransa avausottelussa heti maalin tehnyt Arttu Heikkinen ja vahvaa syksyä pelaava Iikka Kangasniemi (1+1). Toisen erän alussa Miska Siikonen lisäsi johdon kolmeen maaliin pitkän pyörityksen jälkeen. Ilves heräsi otteluun mukaan päätöserässä. Otto Koivulan kavennusosumaa enempää Ilves ei kuitenkaan saanut aikaiseksi. Tamperelaisilla oli maalipaikat jo tasoitukseen asti. Ottelun myötä Ilveksen kolmen ottelun voittoputki katkesi.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Tappara–HIFK 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

Viime kevään finaalijoukkueiden kohtaamisessa Tappara vei pidemmän korren lähes täyden Hakametsän iloksi. Viihdyttävässä ja tilannerikkaassa ottelussa nähtiin ainoastaan yksi maali. Päätöserän yhdennellätoista minuutilla syntyneestä osumasta vastasi vahvan syksyn pelannut Henrik Haapala. Kauden 21. pisteensä merkkauttaneen Haapalan osumasti alusti Teemu Nurmi. Kirvesrintojen maalilla Teemu Lassila torjui yhteensä 23 kertaa ja pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä. Tappara jatkaa Liigan kärjessä 35 pisteen saaliilla, eroa kuudentena olevaan HIFK:hon on yhdeksän pistettä.

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ässät–KooKoo 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)

KooKoo oli tyly vieras Isomäki Areenan lauantai-illassa. Toisen perättäisen voittonsa ottaneet kouvolalaiset nousivat 0–3-voitolla pois Liigan jumbopaikalta. KooKoon suurimmat sankarit olivat kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Kai Kantola ja peräti 37 kertaa torjumaan joutunut maalivahti Samu Perhonen. Nollapeli oli Perhoselle kauden ensimmäinen. Kantolan lisäksi KooKoolta osui myös illan voittomaalin tehnyt Juha-Pekka Haataja. Illan erikoisuus nähtiin avauserässä, kun KooKoon ensimmäisen ja toisen maalin välille jäi aikaa vaivaiset kuusi sekuntia. Ässille tappio oli kolmas perättäinen.

>> Tilastot
>> Maalikooste

TPS–SaiPa 2–3 VL (0–1, 1–0, 1–1, 0–0, 0–1)

Illan myöhäisottelussa SaiPa kaatoi TPS:n voittomaalikilpalun jälkeen lukemin 2–3. Näin lappeenrantalaisten viikonlopun vieraskiertue päättyi voittoon ja samalla katkesi myös kahden ottelun tappioputki. Voittomaalikilpailu ratkesi vasta kahdeksannessa laukojaparissa, kun Lauri Taipalus iski kiekon verkkoon. Varsinaisella peliajalla SaiPa johti kahdesti Borck Trotterin ja Kalle Maalahden osumilla. Turkulaisten tasoitusosumista vastasivat liigauransa avausmaalin tehnyt Miro Keskitalo ja kauden kahdeksannen maalinsa tehnyt Erik Thorell. SaiPa nousi voitolla 19 pisteeseen, TPS löytyy viidenneltä sijalta seitsemän pistettä enemmän keränneenä.

>> Tilastot
>> Maalikooste


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen