Kultakypärät tulikuumien kärjessä

7.3.2016
Kultakypärät tulikuumien kärjessä

Kärppien Sebastian Aho on viikon tulikuumin Liiga-pelaaja. (Kuva: Joonas Salo)

Menneen Liiga-viikon tulikuumien pelaajien listan ykkösnimeksi on valittu Kärppien Sebastian Aho. Nuorten MM-kisoissa loistaneen hyökkääjän lisäksi kärkikolmikkoon sijoittui kaksi joukkueidensa kärkisentteriä, HIFK:n Teemu Ramstedt ja SaiPan David McIntyre.

18-vuotias Sebastian Aho on iskenyt ensimmäisellä täydellä Liiga-kaudellaan 44 pistettä 44 ottelussaan. Vastaaviin lukemiin ovat aikaisemmin yltäneet juniori-ikäisinä vain Aleksander Barkov ja Teemu Pulkkinen.

"Nuorten MM-kisojen yhteydessä koko kansan tietoisuuteen noussut taituri on ollut syksystä asti Kärppien kärkipelaaja. Nakutteli kuluneen viikon kolmeen peliin seitsemän pistettä. Ohjaukset TPS:ää vastaan olivat kaunista katsottavaa."

Lähes 450 ottelun Teemu Ramstedt pelaa uransa parasta kiekkoa 28-vuotiaana. Sarjajohtajan kultakypärä on rikkonut jo 50 pisteen rajan ja on erinomaisessa iskussa kauden tärkeimpiä pelejä lähestyttäessä.

"Kuuden pelin pisteputken myötä saavutti ensimmäistä kertaa urallaan 50 pistettä Liiga-kauden aikana. Taiturimaisen hyökkääjän maaginen syöttötaito on jo tiedetty pidemmän aikaa, josta esimerkkinä tämän hetken Liigan syöttöpistekärki 42 syötöllä. Ramstedtin taito rauhoittaa peliä hyökkäysalueelle tultaessa antaa mahdollisuuksia pelata kiekkoa toiseenkin aaltoon. Joskus liiallinen rauhallisuus kostautuu, mutta Kärppiä vastaan osoitti myös että osaa pelata suoraviivaisemminkin tarvittaessa."

Ramstedtin ikäluokkaa edustava SaiPan David McIntyre on erinomainen esimerkki lappeenrantalaisten onnistuneista ulkomaalaishankinnoista. Luotettavasta kanadalaisesta on kuoriutunut tällä kaudella väkevä pistelinko.

"Kiekossa pysymisen mestari. Ei huoju eikä horju paineen alla. Petaa joukkuekavereilleen tukun maalipaikkoja joka erässä ja ratkaisee itse tarpeen vaatiessa. Nousukiito tuntuu vaan kiihtyvän pudotuspelien kolkuttaessa ovella. Viimeiseen kymmeneen peliin ainoastaan kerran ilman pisteitä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen