Liiga määrää Balazs Sebokin pelikieltoon

12.1.2016

Liigan kurinpitäjä on määrännyt KalPan Balazs Sebokille yhden ottelun pelikiellon lauantain HIFK–KalPa –ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Sebok on pelikiellossa KalPan seuraavassa ottelussa 13.1.2016 KalPa-SaiPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Otteluajankohta: 9.1.2016
Ottelu: HIFK-KalPa
Peliaika: 29.45

1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on saattanut päävideotuomarin käsittelyyn seuraavan tilanteen.

Päävideotuomarin mukaan ottelun toisessa erässä ajassa 29.45 KalPan Balazs Sebok törmää ottelun toiseen erotuomariin ja rikkoo erotuomarin koskemattomuutta. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistusta.

Kurinpitäjä on kuullut tilanteesta Sebokia sekä Suomen jääkiekkoerotuomariliiton puheenjohtajaa.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 116 v. i-kohdan mukaan pelaajalle, joka koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta käy ilmi, että Sebok liukuu kiekottomana KalPan hyökkäysalueella ja samanaikaisesti erotuomari liukuu taaksepäin B-aloituspisteen kohdalle. Sebok törmää selin häneen olevaan erotuomariin, joka kaatuu törmäyksen seurauksena jäähän.

Sebok on kuulemisessa todennut, ettei ole havainnut erotuomaria eikä hänen tarkoituksenaan ole missään tapauksessa aiheuttaa kontaktia tuomariin.

Katson, että Sebokin olisi tullut havaita edessään ollut erotuomari ja välttää törmäys erotuomariin. Katson, että Sebok rikkoo tilanteessa erotuomarin koskemattomuutta säännön 116 v. i-kohdan tarkoittamalla tavalla, jolloin rangaistuksena on sääntökirjan mukaan aina ottelurangaistus. Sebokilla ei ole aikaisempaa kurinpitohistoriaa vastaavista tapahtumista.

3. Ratkaisu

Määrään KalPan Balazs Sebokille yhden ottelun pelikiellon. Sebok on pelikiellossa KalPan seuraavassa ottelussa 13.1.2016 KalPa-SaiPa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla kurinpitoryhmälle 7 luvun mukaisesti.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 11. tammikuuta 2016

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitäjä


---
Julkaisija: Antti Seppänen