SaiPan pisteykkönen Liigan tulikuumien kärjessä

5.1.2016
SaiPan pisteykkönen Liigan tulikuumien kärjessä

David McIntyre mennyt viikko päättyi kolme pisteen iltaan Tampereella. (Kuva: Mikko Pylkkö)

SaiPan David McIntyre on rankattu viikon tulikuumien listan ykköspelaajaksi. Kolmen kärjen täydentävät KooKoon Mikko Lehtonen ja Sportin Mika Järvinen.

28-vuotias kanadalaishyökkääjä David McIntyre pelaa toista kauttaan SaiPassa. McIntyre on päässyt viime aikoina vahvaan vireeseen ja hyökkääjä onkin kerännyt jo nyt saman pistemäärän kuin viime kaudella yhteensä. SaiPan kultakypärällä on kasassa pisteet 7+25=32, joilla irtoaa tällä hetkellä kolmas sija Liigan pistepörssissä.

"Oli arkkitehtina SaiPan kolmessa vierasvoitossa. Mielialapelaajalle joulutauko teki hyvää. Palasi tauolta mieli virkeänä ja viikon pelien seitsemän pistettä nostivat miehen Liigan pistepörssin kolmanneksi."

Turkulaislähtöinen puolustaja Mikko Lehtonen pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. 21-vuotias Lehtonen on merkkauttanut alkukauden 35 ottelussa puolustajalle kelpo pisteet 7+8=15. Viimeisen kahden ottelun aikana puolustaja on iskenyt peräti kolme maalia. Neljättä liigakauttaan pelaava Lehtonen on parantanut jo nyt huimasti yhden kauden piste-ennätystään.

"Tekee vakuuttavaa läpimurtoaan Liigassa. Hyvä luistelija avaa KooKoon peliä mallikkaasti. Tällä viikolla myös hyökkäyspäässä syntyi kovat pisteet. Liigan kärkipakkeja tulevaisuudessa."

Sportin 27-vuotias maalivahti Mika Järvinen on päässyt vahvaan vireeseen. Järvisella on kuluvalta kaudelta kolme nollapeliä, joista viimeisin tuli edellisestä ottelusta Bluesia vastaan. Selkeän ykkösmaalivahdin roolin Sportissa itselleen ottaneen Järvisen torjuntaprosentti on tällä hetkellä 91,03.

"Pelasi Sportille kaksi vierasvoittoa viikon peleissä. Ilman Järvistä Sport olisi jäänyt varmaankin pisteittä. Ennen joulutaukoa Järvisellä oli heikompi jakso meneillään, mutta tällä viikolla mies palasi omalle tasolleen."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen