Nuorten Leijonien MM-kotikisajoukkue julki – tässä Liiga-pelaajat

23.12.2015
Nuorten Leijonien MM-kotikisajoukkue julki – tässä Liiga-pelaajat

Patrik Laine (29) ja Jesse Puljujärvi kuuluvat MM-jäällä Nuorten Leijonien avainpelaajiin. (Kuva: Jukka Salminen / SJL)

Suomen joukkue Helsingissä pelattaviin Nuorten MM-kisoihin on valittu. Lopullisessa kisajoukkueessa on mukana kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja kolmetoista hyökkääjää.

Torjuntavastuuta Nuorten Leijonien maalilla kantavat Liiga-pelaajista Kaapo Kähkönen ja Veini Vehviläinen. JYPin Vehviläinen on maalivahtitilastojen kakkonen sekä maalikeskiarvolla että torjuntaprosentilla mitaten lukemin 1,79 / 93,8. Kähkönen on pelannut tällä kaudella Blues-maalilla 14 ottelua tilastoin 2,26 / 92,1.

Puolustajista valituiksi tulivat JYPin Sami Niku, TPS:n Miro Keskitalo, HPK:n Joni Tuulola ja KalPan Niko Mikkola. Liiga-nelikosta eniten peliaikaa syyskauden otteluissa on kerännyt Tuulola, joka on pelannut lähes 19 minuuttia ottelua kohden. Mikkola on kuulunut KalPan vakiopuolustajiin ja pelannut 31 ottelua pistein 2+2.

Liiga-hyökkääjistä lopullisessa joukkueessa pelaavat Jesse Puljujärvi, Roope Hintz, Miska Siikonen, Aleksi Saarela, Sebastian Aho, Antti Kalapudas, Sebastian Repo ja Patrik Laine. Hyökkäyspään terävimpään kärkeen kuuluvat Liigan tehopelaajiin kuuluvat Kärppien Aho (10+11=21), Tapparan Laine (8+8=16), Ässien Saarela (10+5=15), Pelicansin Repo (7+8=15) ja Kärppien Puljujärvi (5+7=12).

Nuorten Leijonien viimeisessä harjoitusottelussa tiistaina USA:ta vastaan joukkueen kakkosketjun muodostivat sentteriksi istutetun Sebastian Ahon rinnalla pelanneet Laine ja Puljujärvi.

MM-kisat alkavat tapaninpäivänä, lauantaina 26. joulukuuta, jolloin kisaohjelmassa on neljä ottelua. Hartwall Arenan klo 14 käynnistyvässä päiväottelussa kohtaavat Tshekki ja Venäjä. Suomi pelaa klo 18 alkavassa ottelussa Valko-Venäjää vastaan.

Nuorten Leijonien MM-joukkue

Maalivahdit
1 Kaapo Kähkönen, Blues
30 Veini Vehviläinen, JYP
31 Emil Larmi, Peliitat

Puolustajat
2 Sami Niku, JYP
3 Miro Keskitalo, TPS
4 Olli Juolevi, London Knights, OHL
5 Eetu Sopanen, Peliitat
6 Joni Tuulola, HPK
7 Niko Mikkola, KalPa
18 Vili Saarijärvi, Flint Firebirds, OHL

Hyökkääjät
9 Jesse Puljujärvi, Kärpät
10 Roope Hintz, HIFK
12 Kasper Björkqvist, Blues
13 Miska Siikonen, Pelicans
15 Mikko Rantanen, Colorado Avalanche, NHL
19 Aleksi Saarela, Ässät
20 Sebastian Aho, Kärpät
21 Antti Kalapudas, Kärpät
23 Sebastian Repo, Pelicans
24 Kasperi Kapanen, Toronto Maple Leafs, NHL
25 Julius Nättinen, Barrie Colts, OHL
28 Juho Lammikko, Kingston Frontenacs, OHL
29 Patrik Laine, Tappara


---
Julkaisija: Antti Seppänen