Liiga-joukkueille joukko sopimuspelaajia tuleville kausille

22.12.2015
Liiga-joukkueille joukko sopimuspelaajia tuleville kausille

Unkarin maajoukkuesentteri Balazs Sebok jatkaa KalPassa kevääseen 2018. (Kuva: Joonas Salo)

Useat pelaajat ovat solmineet jatkosopimuksia joulunpyhien kynnyksellä. Katso kootusti Liiga-joukkueiden tuoreimmat sopimusuutiset joulukuulta.

Blues

– 18-vuotias hyökkääjä Joonas Niemelä solmi espoolaisten kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. EPS:n kasvatti on pelannut alkukauden Nuorten SM-liigaa, jossa 29 ottelua ovat tuottaneet pisteet 11+29=40.

– Tammikuun alkuun jatkuvilla tryout-sopimuksilla Bluesissa antavat näyttöjä hyökkääjät Nico Friman ja Kalle Moisio. Friman on pelannut alkukauden Mestistä Kiekko-Vantaan, Moisio TUTO Hockeyn paidassa.

HPK

– Puolustaja Petteri Nikkilä on tehnyt kevääseen 2017 jatkuvan sopimuksen. Nikkilä on 23-vuotias HPK:n oma kasvatti. Takana on joulutauolla 119 ottelua Liigassa (10+24=34).

– Myös marraskuussa HPK:hon tullut puolustaja Otto Honkaheimo jatkaa ritaripaidassa. 30-vuotias Honkaheimo on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen HPK:n kanssa.

Ilves

- Tapio Laakso ja Teemu Rautiainen solmivat kaksivuotiset jatkosopimukset. Keväällä 2014 Ilvekseen siirtyneiden hyökkääjien uudet sopimukset kattavat kaudet 2016-18.

JYP

- Keskushyökkääjä Miika Lahti teki kahden vuoden jatkosopimuksen. Kevääseen 2018 ulottuvassa sopimuksessa pelaajalla on ulkomaan optio molempina sopimuskausina. 28-vuotias Lahti on pelannut koko uransa JYPissä, ja nyt on menossa jo 11. kausi.

KalPa

- Vahvaa tulokaskautta pelaava Balazs Sebok jatkoi sopimustaan kevääseen 2018. 21-vuotias unkarilainen on pelannut syyskaudella 31 ottelua pistein 4+7=11. Keskushyökkääjä kuuluu myös MM-kisojen A-sarjaan nousseen Unkarin maajoukkueeseen.

SaiPa

- Hyökkääjä Kim Strömberg on solminut kaksivuotisen, kevääseen 2018 jatkuvan sopimuksen. Tälle kaudelle Itävallasta Lappeenrantaan siirtynyt Strömberg on pelannut syyskaudella SaiPassa 31 ottelua saldolla 7+6=13. Jokerien kasvatilla on Liiga-kokemusta jo 275 ottelun verran.

Tomi Leivo puolestaan jatkaa SaiPassa kauden 2016-17 kattavalla jatkosopimuksella. 26-vuotias Leivo on pelannut koko Liiga-uransa SaiPassa, yhteensä 199 ottelua.

Sport

– Vaasalaisten kärkipuolustajiin kuuluva Jake Newton on solminut vuoden jatkosopimuksen, joka sisältää seuran option kaudesta 2017-18. Yhdysvaltalaispuolustaja on Sportin peliaikaykkönen keskiarvolla 20.44.

– Hyökkääjä Erik Riska jatkaa Sportissa kaksivuotisella jatkosopimuksella. Kolmatta kauttaan Liigassa pelaava keskushyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 27 ottelussa viisi maalia.

– Hyökkääjä Sami Blomqvist on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tryoutin kautta Sportiin tullut Blomqvist on tällä kaudella koonnut 20 ottelussa pisteet 3+6.

– Puolustaja Ari Gröndahlin jatkosopimus pitää puolustajan kotkanutussa kevääseen 2018 asti. Kookas (191/95) Gröndahl on tehnyt syyskaudella pisteet 4+2.

– Puolustaja Jesse Väkelä, 20, on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen Sportin kanssa. Alkukauden Kokkolan Hermeksessä Mestistä pelannut Sportin oma kasvatti siirtyy loppukauden ajaksi Kajaanin Hokkiin tammikuussa alkavan varusmiespalveluksen vuoksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen