Jyväskylässä juhlittiin maaleilla – Kärpät nousi kärkipaikalle

15.12.2015
Jyväskylässä juhlittiin maaleilla – Kärpät nousi kärkipaikalle

JYPin ja Pelicansin tiistai-illan kohtaamisessa nähtiin yhteensä 11 maalia. (Kuva: Jiri Halttunen)

Tapahtumarikkaan tiistai-illan liigakierroksen voittajat olivat SaiPa, JYP, KalPa, KooKoo ja Kärpät. Kierros tullaan muistamaan Juha Leimun 44 sekunnissa syntyneestä hattutempusta.

HIFK – SaiPa 1-3 (0-1,1-2,0-0) | Tilastot | Maalikooste

SaiPa palasi tiistaina voittojen tielle lauantaina koetun kotitappion jälkeen. Voitto ei tullut helpoimmasta paikasta, sillä ennen illan kierrosta Liigan kärjessä majaillut HIFK kaatui Helsingissä lukemin 1–3. SaiPa on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan vain yhden. SaiPan osumista vastasivat Chad Rau (1+1), Matti Järvinen ja Lasse Lappalainen. HIFK:n ainokainen merkittiin Mika Partaselle. Tappion myötä HIFK menetti kärkipaikkansa Kärpille.

JYP - Pelicans 6-5 ja. (2-1,1-4,2-0,1–0) | Tilastot | Maalikooste

Jyväskylässä pelattiin kierroksen tapahtumarikkain ottelun. Ottelu tullaan muistamaan puolustaja Juha Leimun huikeasta ennätyksestä. Leimu iski hattutempun ainoastaan 44 sekuntiin, joka on uusi liigaennätys! Kaikki Leimun maalit alustanut Ryan Potulny merkkautti pisteet 0+4, joilla myös hän teki liigahistoriaa. Ilta sisälsi yhteensä 11 maalia. Ottelun käännekohta oli Pelicansin 5–3 ylivoima, jossa joukkue iski peräti neljä maalia ja nousi 3–5 vierasjohtoon. Kotijoukkue kuitenkin kampesi itsensä päätöserässä tasoihin. JYPin ja koko ottelun tehokkain oli jatkoajalla osunut Topi Nättinen, joka merkkautti pisteet 1+3. JYPille voitto oli neljäs perättäinen. Pelicans on puolestaan seitsemän ottelun pisteputkessa.

KalPa - Tappara 3-2 vl. (2-1,0-1,0-0,0–0,1–0) | Tilastot | Maalikooste

KalPa ja Tappara pelasivat Kuopiossa pidemmän kaavan kautta. Voittomaalikilpailu ratkesi neljännessä laukojaparissa, kun 19-vuotias KalPa-kasvatti Miikka Pitkänen ratkaisi kaksi pistettä kotijoukkueelle. KalPan varsinaisen peliajan maalit merkittiin kauden avausosumansa tehneelle Mikko Jokelalle ja Balazs Sebokille. Useista poissaoloista kärsineen Tapparan maalit olivat Jere Karjalaisen ja Miikka Heikkilän käsialaa. Voiton myötä kuopiolaiset katkaisivat kolmen ottelun tappioputkensa. Tappara on jäänyt viimeisessä kahdeksassa ottelussaan ilman kolmen pisteen voittoa.

KooKoo - Sport 4-3 vl. (0-1,1-1,2-2,0–0,1–0) | Tilastot | Maalikooste

Kauden kolmas Mestis-klassikko meni jälleen KooKoon nimiin. Sportille illan tappio oli yhdeksäs perättäinen. Vaasalaiset olivat erittäin lähellä voittoa. Sport karkasi päätöserässä jo 1–3 johtoasemaan Charles Bertrandin, Jarkko Immosen ja Sami Blomqvistin osumilla. KooKoo kuitenkin puristi ottelun jatkoajalle kahdella osumalla, jotka syntyivät ajassa 58.09 ja 58.46. Kuudella kenttäpelaajalle syntyneet osumat merkittiin Juha-Pekka Haatajalle (1+1) ja Oscar Eklundille (1+1). Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Haataja.

Ässät - Kärpät 1-3 (1-0,0-2,0-1) | Tilastot | Maalikooste

Useista poissaoloista kärsinyt Kärpät nousi tiistai-illan voiton myötä Liigan kärkipaikalle ohi HIFK:n. Isomäen illan avausosumasta vastasi kuitenkin kotijoukkue Ässät, kun Antti Kerälä osui jo neljännellä minuutilla. Kärppien marssi voittoon alkoi toisessa erässä, jossa Miro Aaltonen ja Juho Keränen veivät Kärpät johtoon. Päätöserässä Julius Junttila ratkaisi ottelun lopullisesti oululaisten kolmannella maalilla. Kärpät on tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen