Kärppä-kaksikko tulikuumien kärjessä

9.11.2015
Kärppä-kaksikko tulikuumien kärjessä

Mika Niemen johtama Kärppien tehoketju on ollut viime kierrosten kuumin. (Kuva: Tomi Natri)

Kärppien hyökkääjäkaksikko Mika Niemi - Sebastian Aho miehittää Liigan tulikuumat pelaajat -listan kärkisijat. Kolmospaikalle on nostettu Tapparan maajoukkuehyökkääjä Kristian Kuusela.

Ässistä Kärppiin tälle kaudelle siirtynyt keskushyökkääjä Mika Niemi oli lokakuussa Liigan paras pistemies. 27-vuotias Niemi nousi kärkipaikalle kolmen viimeisen ottelunsa erinomaisten näyttöjen ansiosta.

"On esittänyt viime aikoina erittäin kokonaisvaltaista peliä. Tehoja tuli edellisen Liiga-viikon peleihin 2+4. Rytmittää upeasti kentällisensä peliä ja pystyy myös itse päättämään hyökkäykset."

18-vuotias Sebastian Aho on pelannut lokakuun alkupuolelta lähtien Mika Niemen ketjun laiturina ja jälki on ollut tuhoisaa. Seitsemässä viime ottelussaan viime kevään mestaruusmaalin viimeistelijä on takonut 12 (4+8) pistettä.

"Pelaa huikeaa kautta. Nopea laituri luistelee aktiivisesti ylös ja alas. Vaikuttaa ikäistään huomattavasti kypsemmältä pelaajalta. Muodostaa Niemen kanssa vaarallisen tutkaparin. Läpimurtokausi."

Yli 700 pelin konkari Kristian Kuusela antoi viikonloppuna väkeviä näyttöjä myös maajoukkueessa. Juonikas Tappara-laituri on rikkomassa Liigassa yhden kauden piste-ennätystään 14. kaudellaan.

"Pelirohkea ja –taitava. Osaa nimenomaan pelata peliä ja tehdä jatkuvasti oikeita tilanteeseen sopivia ratkaisuja. Lisäksi luistelu ja fyysinen olemus huippua. Oli myös Leijonien kärkinimiä viikonloppuna. Seuraava haaste on pitää taso Liigassa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen