Liigadebytanttien ilta – Tuomisto upotti KooKoon

21.10.2015
Liigadebytanttien ilta – Tuomisto upotti KooKoon

Tomi Tuomisto onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä liigaottelussaan. (Kuva: Tomi Natri)

Keskiviikkoillan liigakierroksen voittajat olivat Pelicans, HIFK ja Tappara. Kierroksella nähtiin peräti kolme liigauran avausmaalia, kun Pelicansin Kimi Koivisto, HIFK:n Tomi Tuomisto ja Bluesin Iikka Kangasniemi onnistuivat maalinteossa ensimmäistä kertaa Liigassa.

Blues - Pelicans 2-3 vl. (1–0,1–0,0–2,0–0,0–1) | Tilastot

Blues oli pitkään kiinni täydessä kolmessa pisteessä. Espoolaisten osumista vastasivat Ville Korhonen ja Iikka Kangasniemi. Kangasniemi iski liigauransa avausmaalin heti ensimmäisessä liigaottelussaan. Korhoselle maali oli kauden seitsemäs. Pelicans nousi kuitenkin rinnalle ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ensin Kimi Koivisto kavensi liigauransa ensimmäisellä osumalla. Tasoitusmaali syntyi kuudella kenttäpelaajalla ajassa 59.16, maalintekijä oli puolustaja Juha Leimu. Päätöserässä myös tunteet kuumenivat, kun lahtelaisten ulkomaalaisvahvistukset Dane Byers ja Ben Blood saivat suihkukomennukset. Voittomaalikilpailu meni Pelicansille, kun Sebastian Repo ja Koivisto onnistuivat. Bluesilta epäonnistuivat Roope Talaja ja Kim Hirschovits.

KooKoo - HIFK 1-3 (0–0,0–1,1–2) | Tilastot

HIFK vieraili keskiviikkona Kouvolassa 25 vuoden tauon jälkeen. Helsinkiläiset kaatoivat liigatulokas KooKoon tasaisen ottelun jälkeen lukemin 1–3. Illan avausmaalista vastasi toisessa erässä puolustaja Juuso Salmi. Osuma oli puolustajalle kauden ensimmäinen ja koko liigauran toinen. Illan voittomaali nähtiin ajassa 46.20, kun ensimmäistä liigaotteluaan pelannut Tomi Tuomisto vei vieraat kahden maalin karkumatkalle. Ottelun loppuhetkillä molemmat joukkueet onnistuivat vielä kertaalleen. Ensin KooKoo kavensi Jarkko Malisen osumalla ajassa 58.12 ja ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin minuuttia myöhemmin, kun Corey Elkins laittoi kiekon tyhjään KooKoo-maaliin.

Tappara - Sport 2-1 (1–0,0–0,1–1) | Tilastot

Sport ei onnistunut vieläkään avaamaan vierasotteluiden pistesaldoaan. Kotijoukkue Tappara oli vahvempi lukemin 2–1. Tappara oli avauserässä selkeästi Sportia edellä, mutta kotijoukkue ei saanut aikaiseksi kuin yhden maalin. Osuma merkittiin hyökkääjä Elmeri Kaksoselle. Osuma oli Kaksoselle kauden toinen. Sport nousi tasoihin ajassa 45.33, kun puolustaja Ari Gröndahl toimitti kiekon Tomi Karhusen selän taakse. Puolustajan kauden kolmas osuma hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen. Tappara iski kuitenkin heti takaisin, kun voittomaali syntyi ajassa 47.45. Maalintekijänä oli kauden kolmannen osumansa tehnyt puolustaja Aleksi Elorinne.

> > Katso illan kaikki maalit tästä


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen