SaiPan tehopakki viikon tulikuumin

12.10.2015
SaiPan tehopakki viikon tulikuumin

Sam Lofquist on koonnut kolmesta viimeisestä ottelustaan pisteet 1+5. (Kuva: Kimmo Metsälä)

SaiPan Sam Lofquist oli menneen Liiga-viikon vakuuttavin pelaaja. Lofquistin jälkeen Viikon tulikuumat -listalle sijoittuivat SaiPa-maalivahti Jussi Markkanen ja TPS-laituri Lauri Tukonen.

25-vuotias Sam Lofquist oli ykkönen myös syksyn ensimmäisellä tulikuumien listalla. Pistepörssissä peräti kolmannella sijalla oleva Lofquist on nykyisellä tahdillaan rikkomassa Liiga-puolustajien ennätyksiä – kilpajuoksussa Lukon Janne Niskalan kanssa.

"Lofquist on laajentanut laukaisurepertuaariaan, mikä näkyi tämän viikon SaiPan peleissä ohjurimaaleina. Lokakuussa kolmeen otteluun huikeat tehot 1+5 ja kasassa kuudesosassa kautta jo lähes puolet viime kauden pisteistään. Lofquist on viivapelillään ollut yksi suurimmista syistä SaiPan Liigan parhaaseen ylivoimaan."

Maalivahti Jussi Markkanen on pelannut tällä kaudella kuusi ottelua SaiPan maalilla huipputilastoin 1,30 / 94,8. Kahdessa edellisessä ottelussaan hän on torjunut yhteensä 56 kiekkoa, ilman päästettyjä maaleja.

"Pelaa 40-vuotiaana historiallisella tasolla, kun torjui lokakuun alkaessa nollapelin vanhimpana maalivahtina Liigan historiassa. Toisti tempun viikolla Bluesia vastaan, ja SaiPan maali on pysynyt puhtaana jo yli 210 minuuttia putkeen. Lisäksi konkari-Markkanen on ollut tähän asti tappioton tämän kauden Liiga-peleissään."

Lauri Tukonen pystyi pelaamaan seitsemällä edellisellä kaudellaan vain reilut 57 prosenttia maksimiottelumäärästä. Nyt Tukonen on pelannut kaikki TPS:n ottelut ja jälki on ollut tuloksekasta.

"Tämän miehen liikettä on ilo katsella. Täytyy toivoa, että paikat kestävät. Tällä hetkellä tekee kentällä melkein, mitä tahtoo. Pelkällä liu'ulla jättää vastustajan pakit taakseen. Oli mukana viikon kaikissa TPS-maaleissa."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen