SaiPa-puolustaja Tulikuumien ykkönen!

21.9.2015
SaiPa-puolustaja Tulikuumien ykkönen!

Sam Lofquistin ruuti on ollut kuivaa Liigan avauskierroksilla. (Kuva: Jiri Halttunen)

SaiPan Sam Lofquist on rankattu syksyn ensimmäisen Tulikuumat pelaajat -listan kärkinimeksi. Kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi Lukon Toni Koivisto ja Kärppien Juuso Ikonen.

Sam Lofquist oli jo viime kaudella SaiPalle tärkeä ase, kun puolustaja merkkautti runkosarjassa pisteet 9+19=28. Tämän syksyn viidessä ottelussa kookas amerikkalainen on osunut jo viidesti ja on pistepörssissä kolmantena.

"Liigan kovin laukaus on osoittautunut tulikuumaksi Liigan alkumetreiltä alkaen. Neljä maalia viiteen otteluun kertoo liigan ahkerimman laukojan tarkkuuden kehittyneen viime kauden hehtaaripyssystä. Kehityssuunta osoittaa jyrkästi ylöspäin ja Lofquist omaa fyysiset ominaisuudet kehittyä yhdeksi Liigan kärkipuolustajista."

Yli 600 Liiga-ottelun konkari Toni Koivisto on viiden ottelun pisteputkessa. 32-vuotias laituri johtaa pistepörssiä ja on myös tehopörssin ykkönen lukemalla +6.

"Toni Koivisto on löytänyt luistimiinsa samanlaisen liidon, mitä totuttiin näkemään muutama vuosi sitten. Tämän viikon tehot olivat 3+2 ja pistepörssin kärkisija on hänen hallussaan. On jatkuvasti vaarallinen ja pystyy omalla panoksellaan ratkomaan pelejä. Koiviston ketju kantanut alkukaudesta Lukkoa reppuselässään."

JYPistä Kärppiin siirtynyt Juuso Ikonen on ollut oululaisten paras pistemies avauskierroksilla. 20-vuotias toisen polven kiekkoilija on iästään huolimatta jo kokenut Liiga-pelaaja – 200 ottelun raja on rikkoutumassa syyskaudella.

"Entiset Bluesin pelaajat ovat löytäneet tiensä Ouluun Lauri Marjamäen perässä. Vahvimmin kautensa aloitti päättäväisesti ottelusta toiseen esiintynyt Ikonen. Pysyy vahvasti kiekossa ja osaa luopua siitä oikea-aikaisesti."

>> Lue koko Tulikuumien lista tästä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen