Liiga palkkasi Vuoden jääkiekkojournalistin

19.8.2015
Liiga palkkasi Vuoden jääkiekkojournalistin

Mikko Pylkön valokuvat ovat täynnä tunnetta. Siitä ehkä paras viimekautinen esimerkki on tämä ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Liigan historian pisimmässä ottelussa Ilves–HIFK taltioitu otos.

Vuoden 2015 jääkiekkojournalisti, valokuvaaja Mikko Pylkkö työskentelee jatkossa Jääkiekon SM-liiga Oy:lle.

Liiga on tehnyt työsopimuksen Vuoden jääkiekkojournalistille ojennettavan Jouko Autero -muistopalkinnon keväällä ansainneen valokuvaajan Mikko Pylkön kanssa. Perusteluissa mainittiin tuolloin muun muassa, että Pylkkö onnistuu taltioimaan lajia värikkäimmillään. Jouko Autero -muistopalkinto on Suomen jääkiekkojournalistit ry:n vuotuinen huomionosoitus.

Tamperelainen Pylkkö, 25, on työskennellyt aiemmin suositulle jääkiekkoaiheiselle Jatkoaika.com-internetsivustolle sekä erinäisille musiikkitiedotusvälineille. Lisäksi hän työskenteli viime kaudella Tapparan ottelukuvaajana. Itseoppinut valokuvaaja aloitti kuvaamisen vuonna 2008.

Pylkön henkilökohtainen jääkiekkotausta on Ilveksestä, jonka junioreissa hän pelasi aikanaan puolustajana. Hän pelaa yhä lajia harrastuksena.

– Jääkiekko on kuvaamisen kohteena palkitseva, koska mitään ei voi ikinä ennustaa ja tilanteet vaihtelevat jatkuvasti. Se on eräänlainen sekamelska, josta on vangittavissa hienoja, tunteikkaita hetkiä, Pylkkö kertoo.

– On mahtavaa päästä työskentelemään Suomen ylivoimaisesti suosituimman urheilutuotteen alaisuudessa. Olen ylpeä siitä, että työjälkeni huomioidaan tällä tavalla. Liigan visuaalinen ulosanti sekä aktiivisuus kehittyi viime kauden aikana selvästi, ja se kehitys taatusti vain kiihtyy. Haluan kantaa korteni siihen kekoon. Tämä on minulle ehdottomasti askel eteenpäin. Odotan innolla alkavaa sarjakautta, Pylkkö iloitsee.

– Olemme erittäin iloisia, kun palkittu osaaja liittyy miehistöömme. Haluamme tarjota faneillemme yhä vivahteikkaampaa visuaalista sisältöä, ja Mikko Pylkkö auttaa ehdottomasti meitä siinä siinä tavoitteessa. Kuten Suomen jääkiekkojournalistitkin on todennut, Pylkkö kuuluu maamme parhaisiin jääkiekkokuvaajiin, Liigan viestintä- ja PR-päällikkö Antti Pärnänen korostaa.

Pylköltä on julkaistu kaksi tietokirjaa. Valokuvaaja Kenneth Lehtisen kanssa yhteistyössä koottu Kuvaa elämäsi tärkeät hetket sekä sooloprojektina tehty Kuvaa kännykällä ja tabletilla.

Pylkön työsopimus on freelance-pohjainen.


---
Julkaisija: Antti Seppänen