Ässien pörssiykkönen siirtyy Kärppiin

8.5.2015
Ässien pörssiykkönen siirtyy Kärppiin

Kärpät ja 27-vuotias keskushyökkääjä Mika Niemi ovat tehneet kaksivuotisen sopimuksen. Lisäksi Kärpät on tehnyt sopimuksia nuorten pelaajiensa kanssa.

Porilaisen kiekkokoulun kasvatti Mika Niemi oli päättyneellä kaudella Ässien tehokkain pelaaja pisteillä 8+38. Koko Liigan pistepörssissä Niemi ylsi 11. sijalle. Niemi palkittiin runkosarjan jälkeen Veikkauksen Vedonlyönnin Kultaisella kypärällä. Niemi piti Ässien kultakypärää maksimimäärän, 58 ottelussa.

– Lähden hyvillä mielin Oulun ja Kärppiin. Fiilis on hyvä ja odottava, vaikka lähden kasvattajaseurastani, sanoo Niemi.

Niemi teki liigadebyyttinsä Ässissä kaudella 2009-10. Tulokaskaudella Niemi merkkautti pisteet 6+25. Niemi on edustanut Ässiä Liigassa kuudella eri kaudella. Kaudella 2012-13 Niemi voitti kasvattajaseuransa paidassa Suomen mestaruuden.

– Olen kasvatukseltani ässä ja olen kaikesta kiitollinen, mitä patapaidassa olen oppinut. Tiesin tämän hetken kuitenkin tulevan, välillä on mentävä muualle mittaamaan itseään, miettii Niemi.

Niemelle hallitseva mestarijoukkue Kärpät oli selkeä ja mieleinen valinta.

- Kärpät on eurooppalainen huippujoukkue, joka tavoittelee aina menestystä. Innolla lähden pelaamaan ja olemaan osa Kärppien uutta joukkuetta, sanoo Niemi.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho on tyytyväinen hyökkääjän valintaan.

– On hienoa, että Niemi valitsi Kärpät. Hän oli ykkösvaihtoehtomme, sillä olemme seuranneet häntä pitkään. Hän on kiekollinen ja taitava pelaaja, jolla on pelisilmää, urheilutoimenjohtaja toteaa.

Lisäksi Kärppien sopimuspelaaja Vili Saarijärvi palaa takaisin Ouluun. Viime kaudella Pohjois-Amerikassa USHL-sarjaa pelannut Saarijärvi pelasi vastikään päättyneissä Suomen alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa Sveitsissä. Puolustaja valittiin myös turnauksen tähdistöön. Saarijärven sopimus kattaa kevääseen 2017 saakka.

Kärpät on tehnyt sopimukset myös maalivahti Sami Väliharjun, 18, puolustaja Taneli Siikaluoman, 21, sekä hyökkääjien Sami Anttilan, 20, ja Aku Kestilän, 20, kanssa. Kaikki neljä pelasivat viime kaudella pääosin Kärppien A-nuorten joukkueessa. Kvartetin sopimukset ovat mallia 2+1 vuotta. Kestilä voitti nuorten SM-liigan maalikuninkuuden päättyneellä kaudella.

– Olemme ylpeitä ja tyytyväisiä työhön, jota junioripuolella tehdään. Vahva juniorityö mahdollistaa jatkossakin Kärppien edustusjoukkueen omavaraisen pelaajarungon, sanoo Aho.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen