Tässä on viikon tulikuumien kärkikolmikko!

23.3.2015
Tässä on viikon tulikuumien kärkikolmikko!

Olavi Vauhkonen (vas.), Olli Palola ja Joonas Donskoi ovat olleet joukkueidensa avainpelaajia neljännesfinaalien avauspeleissä. (Kuva: Jiri Halttunen / Tomi Natri)

Liiga-viikon tulikuumien pelaajien listan kärjen muodostaa kolme hyökkääjää: Tapparan Olli Palola, Lukon Olavi Vauhkonen ja Kärppien Joonas Donskoi.

Kaksinkertainen runkosarjan maalikuningas Olli Palola on onnistunut maalinteossa molemmissa neljännesfinaaliotteluissa. 26-vuotias Palola teki viime kevään playoffs-peleissä vain kolme osumaa.

"Palola tuntuu jatkavan pudotuspeleissä siitä, mihin alati vaarallinen täsmäase runkosarjassa jäi. Sarjan avausottelussa kaksi maalia helsinkiläisten verkkoon ja ratkaisumaali jatkoajalla lauantaina Nordenskjöldinkadulla. Liigan vaarallisin viimeistelijä tällä hetkellä."

Lukon järkälemäinen laitahyökkääjä Olavi Vauhkonen teki runkosarjassa yhden kauden maali- ja piste-ennätyksensä, 17+11=28. 194-senttinen ja peräti 113-kiloinen Vauhkonen on tärkeässä roolissa myös Lukon erikoistilanteissa.

"Vauhkonen on äitynyt todella kovaan vireeseen tärkeimmissä peleissä. Kahdessa ottelussa tehot 3+1, joista ensimmäisessä ottelussa Vauhkonen teki ratkaisevat kaksi maalia ensimmäisen erän lopussa. Toisessa ottelussa tehot 1+1 auttoivat joukkuetta ottamaan tärkeän toisen kiinnityksen jatkopaikkaan."

Joonas Donskoin runkosarja oli 22-vuotiaan laiturin uran paras. Maali- ja piste-ennätykset kirjoitetaan nyt 19+30=49. SaiPa-otteluissa Donskoi on kunnostautunut syöttäjänä.

"Donskoi pelasi loistavan runkosarjan ja jatkaa nyt siitä mihin jäi. Jakeli viisi maalisyöttöä viikonlopun kahteen SaiPa-peliin. On energinen ja pelirohkea. Pelaa vahvasti molempiin suuntiin. Muodostaa Kemppaisen ja Junttilan kanssa äärimmäisen vaarallisen ketjun."

Lue koko tulikuumien lista tästä.


---
Julkaisija: Antti Seppänen