KalPa teki jatkosopimuksia nuorten lupaustensa kanssa

7.11.2014
KalPa teki jatkosopimuksia nuorten lupaustensa kanssa

Puolustaja Joonas Lyytinen on noussut tällä kaudella KalPan runkopelaajaksi. (Kuva: Atte Rissanen)

KalPa on solminut kolme jatkosopimusta nuorten pelaajiensa kanssa. Joonas Lyytinen, Miikka Pitkänen ja Jonne Tammela jatkavat KalPa-paidassa.

19-vuotias puolustaja Joonas Lyytisen jatkosopimus ulottuu kevääseen 2017. Viime kaudella Lyytinen pelasi Liigassa 30 ottelua pistein 3+6=9. Tällä kaudella hän on kirjauttanut 17 ottelussaan pisteet 4+3=7 ja kuuluu Liiga-puolustajien parhaisiin maalintekijöihin.

– Lyytinen on poikkeuksellisen lahjakas kiekollinen puolustaja, joka pystyy tekemään jo noin nuorena sellaisia ratkaisuja kiekon kanssa jotka edesauttavat meitä menestymään tässä sarjassa, kertoo KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen.

18-vuotiaan keskushyökkääjä Miikka Pitkäsen tuore jatkosopimus ulottuu Joonas Lyytisen tavoin kevääseen 2017. Viime kaudella Pitkänen debytoi Liigassa, ja 11 ottelussa syntyi kaksi maalia. Kuluvalla kaudella Pitkänen on merkkauttanut Nuorten SM-liigassa 15 ottelussa pisteet 7+13=20 ja on KalPan paras pistemies.

– Pitkänen on äärimmäisen taitava peliätekevä sentteri, jolla on jo kokemusta Liigan vauhdista ja vaatimustasosta. Hänen kanssaan edetään maltilla ja kehitetään nuorta miestä eteenpäin. Hänestä odotetaan tulevina vuosina runkopelaajaa Liiga-joukkueeseen, Kapanen kertoo.

17-vuotias laitahyökkääjä Jonne Tammela on Ylivieskan Jääkarhujen kasvatti. B-juniori-ikäisenä KalPaan siirtynyt Tammela on pelannut tällä kaudella ensimmäiset kaksi Liiga-otteluaan. Jatkosopimus KalPan kanssa on edellisen jatkosopimusten tapaan kevääseen 2017 jatkuva.

– Tammela teki vahvan vaikutuksen ensimmäisissä Liiga-otteluissaan tekemisellään ja osaamisellaan. Hän on vahva luistelija, taitava ja on ottanut hyvin askeleita eteenpäin, odotamme hänestä kasvavan meille pelaajan joka pystyy pelaamaan säännöllisesti Liigassa, toteaa Kapanen.

Lyytisen, Pitkäsen ja Tammelan sekä jo aiemmin sovittujen puolustaja Niko Mikkolan ja hyökkääjä Topi Piipposen sopimusten myötä KalPa on varmistanut tällä hetkellä pisimmällä olevien lahjakkuuksien jatkamisen Kuopiossa myös tulevina kausina.

– Kenttäpelaajista niin kutsutut kärkilupaukset on nyt kiinnitetty. Tottakai seuraamme jatkuvasti kaikkien junioripelaajiemme kehittymistä, joka on hyvin yksilöllistä.

KalPan sopimuspelaajat kaudelle 2015-16
Tilanne 7.11.2014

Maalivahdit
Eero Kilpeläinen (2017+1)
Samu Perhonen (2015+1)

Puolustajat
Jussi Timonen (2017)
Antti Halonen (2017)
Joonas Lyytinen (2017)
Niko Mikkola (2017)
Mikko Jokela (2016)
Miika Koivisto (2016)
Juuso Riikola (2016)

Hyökkääjät
Janne Keränen (2017)
Topi Piipponen (2017)
Jonne Tammela (2017)
Miikka Pitkänen (2017)
Jukka Voutilainen (2016)
Kasperi Kapanen (2016)
Jaakko Rissanen (2016)
Toni Hyvärinen (2016)
Saku Kinnunen (2016)
Sami Mutanen (2016)
Mikael Ruohomaa (2016)


---
Julkaisija: Antti Seppänen