KalPa, Kärpät, Ilves, SaiPa, Tappara ja HIFK tiistain voittajat

28.10.2014
KalPa, Kärpät, Ilves, SaiPa, Tappara ja HIFK tiistain voittajat

Elmeri Kaksonen oli tiistain tehokkain. (Kuva: Matti Kailanto)

Tiistain kuuden ottelun Liiga-kierroksen voittajat olivat KalPa, Kärpät, Ilves, SaiPa, Tappara ja HIFK. Tiistain tehokkain pelaaja oli Tappara-hyökkääjä Elmeri Kaksonen pisteillä 2+1=3. Kierros sisälsi muun muassa yhden Liiga-uran avausmaalin ja Tuppuraisen huikean pisteputken jatkumisen.

Blues – KalPa 1–3 (0–1,0–0,1–2)Tilastot

KalPa ja Blues kohtasivat toisensa perättäisistä otteluissa. Kuopiolaiset veivät näistä kahdesta ottelusta pisteet puhtaasti lukemin 6–0.

Kuopiolaisten puolustaja Mikko Jokela iski tiistaina kauden avausmaalinsa. Maali syntyi yhdeksännessä ottelussa. KalPan muut maalit merkittiin Jukka Voutilaiselle ja Jaakko Rissaselle. Maalivahti Eero Kilpeläiselle merkittiin syöttöpiste KalPan kolmanteen osumaan. Syöttöpiste oli Kilpeläiselle jo kauden toinen.

Blues on ottanut kolmen pisteen voiton viimeksi 3.10.2014 Tapparaa vastaan Hakametsässä. Tiistaina espoolaisten ainokaisen iski Ville Korhonen.

KalPa nousi 34 pisteeseen, joka oikeuttaa toiseen sijaan. Espoolaiset jatkavat 15 pisteessä. Blues on edelleen Liigassa toiseksi viimeisenä.

Kärpät – Sport 2–1 ja. (0–0,0–1,1–0,1–0)Tilastot

Vaasalaisille tappio oli neljäs perättäinen. Ottelu oli Sportille kauden ensimmäinen, joka meni jatkoajalle. Oulussa jatkoaikasankarina toimi Kärppien puolustaja Lasse Kukkonen. Maali oli Kukkoselle kauden kolmas.

Tiistain voitto oli Kärpille neljäs perättäinen. Oululaisten tehokkain oli hyökkääjä Ivan Huml pisteillä 0+2=2. Kärppien varsinaisen peliajan osuma merkittiin Patrick Davisille.

Vaasalaisten ainoa maalin teki toisessa erässä kahden miehen ylivoimalla Jarkko Immonen. Sportin 33-vuotias tshekkihyökkääjä Ivan Rachunek merkkautti tiistaina syöttöpisteen myötä Liiga-uransa avauspisteen.

Sport nousi kymmeneen pisteeseen, jolla vaasalaisryhmä jatkaa edelleen Liigan jumbona. Kärpät nousi 31 pisteeseen. Oululaiset ovat Liigassa viidennelle sijalla.

Pelicans – Ilves 2–3 vl. (1–1,1–0,0–1,0–0,0–1)Tilastot

Ilves nappasi Lahdesta kauden ensimmäisen voittonsa voittomaalikilpailussa. Voittomaalikilpailun ainoat onnistujat olivat tupsukorvien Roope Hintz ja Vojtech Polak.

Ilveksen varsinaisen peliajan maaleista vastasivat Liiga-uransa toisen maalin laukonut puolustaja Saku Salmela ja ottelun ajassa 55.58 tasoittanut Hintz. Maali oli Hintzille Liiga-uran kolmas. 

Lukuisista loukkaantumisista kärsivällä Pelicansille tiistai-illan tappio oli kolmas perättäinen. Pelicansin tehokaimmat tiistaina olivat Tommi Paakkolanvaara pisteillä 1+1=2 ja Jan Latvala kahdella maalisyötöllään. Pelicansin avausosuman laukoi joukkueen kapteeni Juha Leimu.

Pelicans nousi 20 pisteeseen, mutta lahtelaisten sarjasijoitus on edelleen 12. Tamperelaiset nousivat voiton myötä playoffs-viivan paremmalle puolelle kymmenenneksi. Ilveksellä on kasassa 23 pistettä.

SaiPa – HPK 4–3 vl. (1–1,1–0,1–2,0–0,1–0)Tilastot

SaiPa sai HPK:sta revanssin sillä SaiPa hävisi katkerasti Hämeenlinnassa vajaa viikko sitten. Lappeenrantalaiset palasivat kolmen perättäisen tappion jälkeen tiistaina voittojen tielle. HPK:n seitsemän ottelun voittoputki katkesi. Hämeenlinnalaiset ovat silti edelleen kahdeksan ottelun pisteputkessa.

Kisapuistossa ottelun tehokkain oli SaiPa-hyökkääjä Jesse Mankinen pisteillä 1+1=2. Lisäksi hyökkääjä iski myös ratkaisevan osuman voittomaalikilpailussa. SaiPan kaksi muuta osumaa varsinaisella peliajalla merkittiin Johan Larssonille ja Tomi Leivolle. Leivolle osuma oli kauden ensimmäinen.

HPK:sta kahden pisteen iltaa vietti Eero Somervuori pisteillä 1+1=2. Lisäksi Jesse Saarinen ja Tuomas Vänttinen kirjauttivat kaksi syöttöpistettä.

SaiPa nousi 27 pisteeseen, jolla lappeenrantalaiset pitävät hallussaan kahdeksatta sijaa. HPK on neljäntenä 31 pisteellään.

Tappara – JYP 3–2 (0–1,3–0,0–1)Tilastot

Kirvesrintojen voittoputki on tiistain voiton myötä jo kahdeksan ottelun mittainen! JYPille illan tappio oli toinen perättäinen. JYPin yhdeksästä voitosta vain kaksi on tullut vieraskaukalosta. 

Tapparan tehokkain oli hyökkääjä Elmeri Kaksonen pisteillä 2+1=3. Kaksoselle hyvää taustatukea antoivat Jarkko Malinen pisteillä 1+1=2 ja Jere Karjalainen kahdella maalisyötöllään. Syötöt olivat Karjalaiselle kauden ensimmäiset.

JYPin Jani Tuppuraisen pisteputki venyi jo 12 ottelun mittaiseksi! Tiistaina Tuppurainen merkkautti yhden syöttöpisteen. JYPin osumat merkittiin Mikko Luomalle ja neljän ottelun maaliputkessa olevalle Tuomas Pihlmanille. Pihlman on enää yhden maalin päässä maalipörssiä johtavasta Aaron Gagnonista.

Tappara nousi 32 pisteeseen, jonka myötä tamperelaisten sarjasijoitus on jo kolmas. JYP jatkaa 29 pisteessä ja kuudennella sijalla.

Ässät – HIFK 1–5 (0–3,0–1,1–1)Tilastot

HIFK päätti viiden ottelun vieraskiertueensa tiistaina voittoon, kun Ässät kaatui Porissa. Ässille tiistain tappio oli viides perättäinen. Porilaiset ovat voittaneet viimeisestä kymmenestä ottelustaan vain yhden.

HIFK-puolustajat Yohann Auvitu ja Otto Honkaheimo iskivät Porissa kauden avausmaalinsa. 21-vuotias puolustaja Miihkali Teppo sen sijaan laukoi tiistaina koko Liiga-uransa avausmaalin. Maali syntyi 36. Liiga-ottelussa. Helsinkiläisten kaksi muuta maali merkittiin Jasse Ikoselle ja paluun vanhaan kotihalliinsa tehneelle Tomas Zaborskylle.

Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut HIFK-puolustaja Hannu Pikkarainen iski heti ensimmäisessä ottelussa pisteet 0+2=2.

Porilaisten ainoan osuman päätöserässä iski 20-vuotias hyökkääjä Jarno Kärki. Ensimmäistä kauttaan Liigassa pelaavalle hyökkääjälle maali oli kauden neljäs.

Ässillä on kasassa 22 pistettä. Joukkue tippui playoffs-viivan alapuolle yhdenneksitoista. HIFK nousi 28 pisteeseen, joka oikeuttaa seitsemänteen sijaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen