Kasper Björkqvist siirtyy Kärppiin kaksivuotisella sopimuksella

28.6.2022
Kasper Björkqvist siirtyy Kärppiin kaksivuotisella sopimuksella

Kasper Björkqvist pelasi Liigaa KooKoon riveissä kaudella 2020–21. (Picture: Ella Taponen)

Kärpät on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Kasper Björkqvistin kanssa. Liigan seuraajille Björkqvist on entuudestaan tuttu KooKoon paidasta kaudelta 2020–21.

24-vuotias Kasper Björkqvist vahvistaa Kärppien hyökkäystä kahden vuoden mittaisella sopimuksella. Björkqvist pelasi viime kaudella Pohjois-Amerikassa sekä NHL:ssä että AHL:ssä. Hyökkääjä teki NHL-debyyttinsä kuluvan vuoden tammikuussa Pittsburgh Penguinsin paidassa iskien heti avausottelussa uransa toistaiseksi ainoan NHL-maalin. Björkqvist pelasi NHL:ssä yhteensä kuusi ottelua, jonka lisäksi vastuuta tuli seuran AHL-joukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa. AHL:ssä hyökkääjä pelasi pudotuspelit mukaan lukien 60 ottelua tehopistein 8+5=13. Espoolaisen jääkiekon kasvatti siirtyi Pohjois-Amerikkaan jo kaudella 2016– 17 pelaten yhteensä kolme kautta Providencen yliopistojoukkueessa.

Björkqvist on pelannut urallaan yhden kauden Liigaa. Kyseinen kausi oli 2020–21 ja se kului lainalla KooKoon riveissä. Hyökkääjä iski kyseisellä kaudella 44 runkosarjaotteluun tehopisteet 11+15=26 voittaen tulokkaiden pistepörssin. Björkqvist palkittiin kauden päätteeksi Liigan vuoden tulokkaana. Samalla kaudella Björkqvist pelasi myös kolme ottelua Suomen A-maajoukkueessa.

Kärppien urheilujohtaja Harri Aho luonnehtii Björkqvistiä seuran tiedotteessa erinomaiseksi kamppailijaksi ja joukkuepelaajaksi. Hän uskoo, että hyökkääjä istuu tulevan kauden kärppäjoukkueeseen erinomaisesti:

Björkqvist on voimakas hyökkääjä, joka ei kaihda kaksinkamppailuja. Hän on hyväluonteinen joukkuepelaaja, joka tulee varmasti olemaan tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta. Upeaa, että Kasper päätti valita Kärpät.

Myös Björkqvist itse odottaa innolla aikaansa Oulussa:

– Olen seurannut, kun Kärpät on kasannut joukkuetta ja olen todella innoissani, että pääsen osaksi sitä! Olen keskustellut valmennuksen ja seurajohdon kanssa, ja on ollut hienoa kuulla minkälaiset arvot ja tavoitteet ohjaavat joukkueen toimintaa. Urheilullisuus ja voittamisen perinteet painoivat päätöksenteossa paljon.


---
Published by: Henri Niemelä