Ruotsalaispuolustaja David Rundblad Kärppiin vuoden mittaisella sopimuksella

23.6.2022
Ruotsalaispuolustaja David Rundblad Kärppiin vuoden mittaisella sopimuksella

Kärppien puolustus saa ruotsalaisvahvistuksen. (Picture: Jussi Määttä)

Kärpät on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen puolustaja David Rundbladin kanssa. KHL:ssä viime kaudet pelannut ruotsalainen on voittanut Stanley Cup -mestaruuden keväällä 2015.

31-vuotias David Rundblad vahvistaa Kärppien puolustusta vuoden mittaisella sopimuksella. Ruotsalaispuolustaja on pelannut viisi edellistä kautta KHL:ssä HK Sotshissa ja Pietarin SKA:ssa. Viime kaudella Rundblad pelasi Sotshin riveissä 42 runkosarjaottelua, joissa hän teki tehopisteet 2+4=6. Viiden kauden aikana puolustaja on pelannut KHL:ssä yhteensä 213 ottelua tehopistein 15+48=63. Rundblad on St.Louisin ensimmäisen kierroksen NHL-varaus ja hän vietti Pohjois-Amerikassa viisi kautta vuosina 2011–16. Näiden kausien aikana hän pelasi yhteensä 113 NHL-ottelua ja 96 AHL-ottelua. Ruotsalainen voitti Chicago Blackhawksin riveissä Stanley Cup -mestaruuden keväällä 2015.

Tiedän, että kyseessä on huippuseura, jonka tavoitteena on voittaa. Kaikilla, joiden kanssa olen puhunut, on ollut ainoastaan hyvää sanottavaa Kärpistä. En ole koskaan pelannut yhtään suomalaista seurajoukkuetta vastaan, mutta kuulemani mukaan Liiga on tasokas sarja täynnä hyviä pelimiehiä. Jääkiekko on jääkiekkoa, joten aion tehdä lujasti töitä ja nauttia pelistä! Rundblad kertoo.

– Hän on kansainvälisen tason pelaaja, jolla on erittäin kova historia jääkiekkoilijana. Stanley Cupin voittajana todellinen profiilihankinta koko Liigan mittakaavassa. Neuvottelut etenivät melko vauhdilla, ja näin se yleensä meneekin, kun nuolet osoittavat samaan suuntaan sekä pelaajalla että seuralla. Erittäin hienoa saada David osaksi joukkuetta!" Kärppien urheilujohtaja Harri Aho iloitsee seuran tiedotteessa.


---
Published by: Henri Niemelä