Liigan vanha verkkosivusto suljetaan 27.6.

23.6.2022
Liigan vanha verkkosivusto suljetaan 27.6.

Picture: Jooel Hilden

Pitkään Liigan käyttäjiä palvelleen old.liiga.fi-sivuston käyttöikä on tulossa tiensä päähän. Jo pidemmän aikaa hallitun alasajon kohteena ollut sivusto suljetaan maanantaina 27.6. pysyvästi.

Jatkossa Liigalla on siis vain yksi verkko-osoite, liiga.fi. Rinnakkaista mallia on pidetty tähän saakka yllä teknisistä ja käytännön syistä, jotka juontavat juurensa Liigassa jo useampia vuosia sitten käynnistettyyn sivuston uudistusprojektiin.

Vanhan sivuston kanssa oli ollut luotettavuuteen liittyviä haasteita, jotka ovat jatkuneet tähän päivään asti.

– Alkuperäinen sivustouudistus, jonka ensimmäinen versio tuli ulos vuoden 2021 alkupuolella, oli epäonnistunut. Projektin toteuttamisessa oli ollut vaikeuksia, jotka näkyivät puutteellisena käyttökokemuksena, sanoo Liigan digitaalisen liiketoiminnan johtaja Jukka Sundquist.

– Syksyllä 2021 tätä julkaistua sivustoa lähdettiin heti kehittämään uuteen, käyttäjäystävällisempään suuntaan. Olemme nyt siinä pisteessä kehitystyössä, että vanhaa old.liiga.fi-sivustoa on aika kiittää menneistä vuosista ja vapauttaa konkari aktiivipalveluksesta, Sundquist kuvailee.

Miksi vanhaa sivustoa ei voida jatkossakin pitää pystyssä uuden rinnalla?

– Periaatteessa tämä toki olisi mahdollista. Tiedostamme, että vanhalla sivustolla on oma pieni, mutta uskollinen käyttäjäkuntansa. Liigan kannalta ei kuitenkaan ole selkeää tarvetta ylläpitää kahta erillistä verkkosivua – varsinkin, kun mietimme tulevaisuutta ja kehityshankkeita, Sundquist sanoo.

– Haluamme totta kai tuottaa kaikille vanhankin sivuston vannoutuneille käyttäjille mahdollisimman hyvän käyttökokemuksen myös jatkossa. Toivomme, että old.liiga.fi:n ystävät antavat uudelle sivustolle reilun mahdollisuuden, sillä sieltä löytyy runsaasti sellaisia ominaisuuksia, joita vanhalla sivustolla ei ole ollut. Muun muassa otteluseurantaan liittyvät näkymät ovat kokeneet täydellisen uudistuksen.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

– Kesän aikana työstämme kuntoon tilasto-osioita ja pelaajaprofiilisivuja. Toki myös säädämme monia pienempiä asioita – askel kerrallaan pääsemme irti vanhoista sidonnaisuuksista, jonka jälkeen puutteita voi alkaa korjaamaan Liigan tämän päivän tarpeiden ehdoilla.

– Pidemmällä aikavälillä pyrimme voimakkaasti kehittämään koko teknologista ekosysteemiämme. Sivusto on kuitenkin tällä hetkellä sidottu tiettyihin ulkoisiin taustajärjestelmiin, ja tämä kokonaisuus vaatii edelleen paljon töitä. Vakaa tavoitteemme kaikessa on kuitenkin parantaa sarjan seuraajien asiakaskokemusta liiga.fi-sivustolla ja tarjota Suomen merkittävin urheiluelämys myös verkossa, Sundquist sanoo.

Maanantaina toteutettavan vanhan sivuston sulkemisen yhteydessä siirtyy suuri määrä uutisia ja dataa nykyiseen liiga.fi -ympäristöön. Tämä työ saattaa hidastaa liiga.fi-sivustoa maanantain aikana ja tietyissä tilastoissa saattaa hetkellisesti näkyä puutteita.


---
Published by: Antti Seppänen