TPS:n kausi alkaa revanssilla Tapparaa vastaan – ”Saman tien täysi rähinä päälle”

17.6.2022
TPS:n kausi alkaa revanssilla Tapparaa vastaan – ”Saman tien täysi rähinä päälle”

Jussi Ahokas jatkaa TPS:n päävalmentajana kaudella 2022–23. (Picture: Teemu Saarinen)

Turun Palloseuran aloitus tulevalle kaudelle on erittäin mielenkiintoinen, sillä joukkue saa vastaansa heti avausottelussa viime kevään finaalivastustajan Tapparan.

Kyseinen ottelu avaa uuden Liiga-kauden tiistaina 13. syyskuuta. Runkosarjan 2022–23 koko virallinen otteluohjelma julkistettiin torstaina.

– Kova alku saadaan kaudelle. Ensimmäisenä kohdataan Tappara, ja me joudumme katsomaan, kun he nostavat mestaruusviirinsä kattoon. Sen luulisi tuovan joukkueelle motivaatiota uuteen kauteen. Lähdemme silloin Tampereelle pilaamaan juhlat, sanoo TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas.

Revanssin jälkeen TPS:n kausi jatkuu tiukoilla otteluilla Ässiä, Lukkoa ja uudistunutta JYPiä vastaan.

Hyvät joukkueet tulevat heti eteen. Länsirannikon paikallisvastustajien kohtaaminen takaa sen, että saman tien saadaan täysi rähinä päälle. Liiga-kauden aloitusta odotetaan CHL-otteluiden jälkeen kovasti, Ahokas jatkaa.

Jokainen joukkue haluaa kaudelleen vahvan aloituksen. Myös päävalmentaja Ahokas pitää positiivista starttia tärkeänä asiana.

– Totta kai sillä on iso merkitys. Jos olet heti kauden alussa vireessä, siinä on oiva paikka iskeä muihin joukkueisiin verrattuna. Positiivinen startti tuo uskoa ja itseluottamusta tekemiseen. Onnistunut alku kantaa kauden aikana pitkälle.

TPS:n valmistautuminen kohti tulevaa kautta on totta kai jo käynnissä. Joukkueessa on menossa kolmas ja viimeinen viikko yhteisiä harjoituksia. Ensi viikosta eteenpäin vastuu on pelaajalla itsellään.

Kesän harjoitukset jäävät paljon pelaajien itsensä varaan omatoimisena harjoitteluna. Lisäksi valmennusryhmän kanssa olemme jo käyneet ensi kautta läpi ja päättäneet, mitä asioita muutetaan ja mitä parannetaan. Joukkueen valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvässä vaiheessa, Ahokas kuvailee.

Tulevalla kaudella Liigassa pelataan runsaasti erikoisotteluita, joihin kuuluvat muun muassa niin kutsutut tupla- ja perhepelit. TPS kutsuu kannattajiaan myös faniristeilylle, joka pidetään 21. tammikuuta. Risteily aikaistaa kyseisen päivän ottelua normaalista aikataulusta: kyseisen lauantain ottelu TPS-Sport alkaa kello 16.00.

>> Katso runkosarjan otteluohjelma 2022–23


---
Published by: Henri Niemelä