Tässä on Liigan runkosarjan otteluohjelma kaudelle 2022–23!

16.6.2022
Tässä on Liigan runkosarjan otteluohjelma kaudelle 2022–23!

Tappara ja TPS avaavat uuden Liiga-kauden 13. syyskuuta. (Picture: Jooel Hilden)

Liiga-kausi 2022–23 käynnistyy tiistaina 13. syyskuuta. Runkosarja aloitetaan perinteiseen tapaan edellisen kevään finaalijoukkueiden kohtaamisella, kun Tappara isännöi TPS:ää.

Seurojen kanssa tiiviissä yhteistyössä rakennetun sarjaohjelman julkaisu on aina selkeä lähtölaukaus uuden kauden odotukseen, ja runkosarjan keskeiset päivämäärät sekä huippuhetket luovat kiekkokauden tärkeimmän taustakankaan niin seuroille kuin suurelle yleisöllekin.

Tätä alleviivaa myös Liigan toimitusjohtaja Kati Kivimäki.

– Mennyt kevät tarjosi meille suomalaisille ennenkokemattomia kiekkoelämyksiä. Syyskuussa haluamme ehdottomasti jatkaa siitä, mihin keväällä jäimme, ja rakentaa kokonaisuutta yhä vahvemmaksi yhdessä Liigan seurojen kanssa, sanoo Kivimäki.

– On todella hienoa päästä taas kiekkohuumaan kiinni kesän jälkeen. Uskon ihmisten ympäri maan jakavan innostukseni uutta kautta kohtaan. Odotukset ovat korkealla, Kivimäki jatkaa.

Runkosarjassa pelataan aikaisempien kausien tapaan yhteensä 450 ottelua, 60 ottelua joukkuetta kohden. Kaikki joukkueet kohtaavat toisensa runkosarjassa vähintään neljä kertaa. Tämän lisäksi pelataan neljä ns. välisarjaottelua, joten esimerkiksi Tampereen herruudesta mitellään kuudesti.

Täysiä seitsemän ottelun kierroksia ohjelmassa on kaikkiaan 21, näistä lauantaisin pelataan 15. Runkosarjassa on yhteensä 114 pelipäivää.

– Seurojen kanssa huolellisesti ja hyvässä yhteistyössä koostettu otteluohjelma on aina moniulotteinen kokonaisuus, mutta pääsimme maaliin oikein tyylikkäästi ja hyvässä aikataulussa, kuvailee Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä.

– Viimeisiä pieniä viilauksia tehtiin vielä alkuviikosta, mutta nyt kaikki on kohdallaan ja seurat hyväksyneet kokonaisuuden. Meillä on edessämme hieno kausi, ja toivottavasti jännitys pudotuspelipaikoista ja sijoituksista säilyy aina viimeisille kierroksille asti, Järvelä jatkaa.

Runkosarjan pääottelupäivät painottuvat tutusti viikonvaihteeseen. Perjantaisin ja lauantaisin pelataan yhteensä 265 ottelua, noin 59 % kokonaisottelumäärästä. Keskiviikkopelejä on 93 kappaletta (21%), ja tiistaisin mitellään 42 ottelua (9 %).

Syyskauden ohjelmassa on puolentoista viikon tauko marraskuussa. Silloin maajoukkue pelaa Suomen EHT-turnauksessa. Joulun aikaan pidetään joukkueesta riippuen 6–10 vuorokautta kestävä pelitauko. Yksittäisenä seurana HIFK on poikkeuksellisen pitkään poissa Liiga-peleistä vuodenvaihteen tienoilla, koska joukkue osallistuu Spengler Cupiin Sveitsissä 26.–31.12.

Kaukaloon palataan joulutauolta perinteiseen tapaan tapaninpäivänä täydellä seitsemän ottelun kierroksella.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 11.3.2023. Pudotuspelien otteluohjelma julkaistaan keväällä, perussarjan lähestyessä päätöstään.

>> Katso runkosarjan otteluohjelma 2022–23


---
Published by: Antti Seppänen