Marko Anttila siirtyy Oulun Kärppiin vuoden sopimuksella

16.6.2022
Marko Anttila siirtyy Oulun Kärppiin vuoden sopimuksella

Marko Anttila edusti menneenä keväänä Tampereen Ilvestä. (Picture: Jussi Määttä)

Kärpät on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Marko Anttilan kanssa. Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympiakultamitalisti pelasi menneen kevään Ilveksessä.

Viime vuosina suomalaisten suureen suosioon noussut Marko Anttila siirtyy Oulun Kärppiin vuoden mittaisella sopimuksella. Anttila aloitti viime kauden KHL:ssä Helsingin Jokereissa, mutta helmikuussa hän siirtyi pitkän tauon jälkeen Liigaan ja Ilvekseen. Hyökkääjä pelasi viime keväänä Liigassa kymmenen runkosarjaottelua ja 14 playoffs-ottelua tehopistein 3+3=6. Ilves voitti kauden päätteeksi SM-pronssia.

37-vuotias Anttila on tullut viime vuosina tunnetuksi Suomen A-maajoukkueesta. Hyökkääjä toimi Leijonien kapteenina Suomen voittaessa maailmanmestaruuden keväällä 2019. Tänä vuonna Anttila oli mukana voittamassa sekä olympiakultaa että MM-kultaa. Kotikisoissa hän kuului joukkueen kapteenistoon. Suomen A-maajoukkuetta Anttila on edustanut MM-kisoissa viisi kertaa ja olympialaisissa kaksi kertaa.

Anttila on edustanut Liigassa aiemmin Ilvestä ja TPS:ää kymmenen kauden ajan. Hyökkääjä on pelannut näiden kausien aikana yhteensä 459 runkosarjaottelua tehopistein 76+102=178 ja 53 playoffs-ottelua tehopistein 6+8=14. Anttila omaa pitkältä uraltaan myös 320 KHL-ottelun ja 123 SHL-ottelun kokemuksen. Helsingin Jokereita Anttila edusti kuuden kauden ajan vuosina 2016–22.

– Aika nopeasti se päätös lopulta syntyi. Atte Ohtamaan kanssa puhuttiin tuossa MM-kisojen aikana siitä, ettei minulla ollut vielä hajuakaan, mihin menen. Atte ilmeisesti vinkkasi tuonne johtoportaan suuntaan asiasta, ja kisojen jälkeen aloitettiin neuvottelut. Kärpät on organisaatio, joka on tottunut menestymään. Alkuun oli ehkä ajatus lähteä ulkomaille, mutta kun tällainen mahdollisuus tuli vastaan, niin siihen piti tarttua. Kyllä menestyminen on mielessä, Anttila kertoo seuran tiedotteessa.

– Voi sanoa, että "Mörkö" on jo legenda suomalaisessa jääkiekkoilussa. Uskomme, että hän omalla panoksellaan auttaa meitä menestymään. Ja kun tuosta on poistunut rivistä Mika Pyörälän kaltaisia kavereita, tarvitsemme tilalle nimenomaan niitä kokeneita pelaajia, jotka pystyvät kovilla hetkillä auttamaan joukkuetta voittamaan – Anttila on juuri sellainen pelaaja. Hänellä oli varmasti useita muitakin vaihtoehtoja, ja olemmekin iloisia siitä, että hän päätti tulla juuri Kärppiin. Se on iso juttu meille! Kärppien urheilujohtaja Harri Aho iloitsee.


---
Published by: Henri Niemelä