Liigassa pelataan tulevalla kaudella runsaasti erikoisotteluita – "Tuplakohtaamiset ovat tervetullut lisä"

16.6.2022
Liigassa pelataan tulevalla kaudella runsaasti erikoisotteluita – "Tuplakohtaamiset ovat tervetullut lisä"

Ässät ja Lukko pelaavat peräkkäiset paikallisottelunsa lokakuussa. (Picture: Tomi Vastamäki)

Kauden 2022–23 otteluohjelma julkistettiin tänään. Runkosarjan 450 ottelun kattaukseen väriä ja jännitteitä lisäävät muun muassa perhepelit ja lukuisat peräkkäiset kohtaamiset samojen joukkueiden välillä.

Jääkiekkokielessä usein back–to–back-nimellä kulkevat ottelut eli tuplapelit ovat samojen joukkueiden peräkkäisten päivien kohtaamisia. Ne tuovat runkosarjan tiiviiseen pelitahtiin selkeää pudotuspelihenkeä ja uutta sähköä.

– Tuplakohtaamiset ovat tervetullut lisä Liigaan. Viime kaudella kokeilimme tätä konseptia ensimmäisen kerran KalPan kanssa ja myöhemmin olosuhteiden pakosta HPK:n kanssa. Kokemus näistä tapahtumista oli hyvä ja sitä pyritään jatkamaan myös tulevalla kaudella, sanoo Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

– Tuplapelit ovat hyvä idea varsinkin silloin, kun ne ovat paikallisotteluita. Nämä kohtaamiset tuovat lisämausteen pelaajille ja katsojille. Jos perjantain ottelusta jää jotain hampaankoloon, niin lauantaina pääsee heti kuittaamaan, kertoo KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa.

KooKoo ja SaiPa heti vastakkain

Ensimmäiset tuplapelit mitellään jo runkosarjan ensimmäisenä viikonloppuna. KooKoo aloittaa kautensa vierasottelulla Jukureita vastaan, mutta sen jälkeen vuorossa on kaksi Kaakon derbyä SaiPaa vastaan.

– Avausviikosta meillä on suuret odotukset. Nämä derbyt tulevat olemaan erittäin hienoja tapahtumia faneille. Kahden viime kauden aikana on ollut olosuhteiden pakosta vaikeaa, joten toivotaan, että kannattajaryhmämme Kuudes Kenttäpelaaja on meidän matkassamme jo Mikkelistä ja Lappeenrannasta lähtien. Samalla me totta kai toivomme myös paljon SaiPa-faneja paikan päälle tänne Kouvolaan, Välimaa sanoo.

Kärpät tulee pelaamaan tulevalla kaudella tuplapelejä peräti neljä kertaa KalPaa, HPK:ta ja HIFK:ta vastaan. Ottelut KalPaa ja HPK:ta vastaan pelataan vieläpä samalla paikkakunnalla.

– Pyrimme saamaan näihin tapahtumiin runsaasti faneja ja yhteistyökumppaneita mukaan. Tuplapelit tuovat sarjaan hyviä taistelupareja, ja meidän kohdalla totta kai myös säästyy kustannuksia.

– Ensimmäisten otteluiden osalta olemme jo lähestyneet Kuopiota ja haluamme tarjota KalPa-faneille yömajoitusta yhteistyökumppaneidemme kautta. Pyrimme luomaan tuplapelien ympärille sellaisen paketin, joka toisi mahdollisimman paljon faneja paikalle, Virkkunen sanoo.

Liekkiä Satakunnan paikalliseen

Satakunnassa Ässien ja Lukon välisistä peräkkäisistä paikallisotteluista saadaan nauttia lokakuussa.

– Tulevalla kaudella meillä on Lukon kanssa yhteisenä tavoitteena palauttaa Satakunnan paikallisotteluiden tunnelma takavuosien tasolle. Meiltä on lähiaikoina tulossa ulos dokumenttisarja, jossa keskitytään Satakunnan paikallisotteluihin ja niiden historiaan. Tämä tuo taustalle hyvää pöhinää kohti tulevaa kautta ja uusia kohtaamisia, kommentoi Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen.

Tuplapeleistä peräkkäisinä päivinä saadaan nauttia tulevalla kaudella myös JYPin ja Jukurien (marraskuu) sekä SaiPan ja Jukurien (joulukuu) välillä.

Otteluohjelmassa on myös useita muita teemapelejä. Perhepelit tarjoavat oheisohjelmaa kaikille ikäryhmille. Joukkueet kutsuvat kannattajiaan myös faniristeilyille, mikä aikaistaa kyseisten päivien otteluita normaalista aikataulusta.

Kahden ottelun lauantait Tampereella

Tulevalla kaudella Liigaa pelataan myös kolmesti samassa hallissa samana päivänä. Ilves ja Tappara isännöivät kotipelejä peräkkäin Nokia Areenalla lokakuussa, joulukuussa ja helmikuussa.

– Viime kaudella samanlaista tapahtumaa kokeiltiin kerran, ja se onnistui. Kevään MM-kisoissa tämä sama konsepti toimi niin ikään. Illan ja päivän otteluille tullaan hakemaan vähän erilainen teema. Päiväpelit toimivat hyvin perhetapahtumina, kun taas iltapeleihin haetaan erilaista luonnetta, sanoo Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro.


---
Published by: Henri Niemelä